متدولوژی سرمایش در مراکز داده (قسمت اول)

تاریخ انتشار: 9 سال پیش
آخرین بروزرسانی: 2 ماه پیش توسط wp71948829
103 بازدید
0 نظر

مقدمه

با توجه به افزایش چشمگیر حجم اطلاعات سازمانها و بنگاههای اقتصادی، نگهداری و مدیریت آنها از اهمیت فراوانی برخوردار است. لذا از مدت زمانی نه چندان دور بحث ساخت مکانی امن با نام مرکز داده (Data Center) مطرح شد. با گذشت زمان و توجه به اهمیت این مراکز، استانداردهایی همچون TIA-942 و BICSI-002 برای طراحی و پیاده سازی آنها تدوین شد که بحث سرمایش مرکز داده یکی از موضوعات مهم مورد توجه آنهاست.

سیستم‌های خنک‌کننده دقیق مربوط به مراکز داده Precision IT Cooling Systems

سرورهای نسبتًا قدیمی‌تر مصرف برقی در حدود 1200 وات داشتند و با استفاده از خنک‌کننده‌های معمولHVAC  یا CRAC (Computer Room Air Conditioner) امکان خنک کردن آنها میسر بود. این نوع خنک‌کننده‌ها هوای خنک تولید شده را از زیر به درون فضای زیر کف کاذب ارسال و از طریق دریچه‌های تعبیه شده بر روی کف کاذب سرورهای موجود را خنک می‌نمایند. مجدداً هوای گرم از طریق کانال برگشت (در صورت وجود) به دستگاه CRAC برگشته و سیکل بدین ترتیب تکرار می‌شود(شکل 1).

سرمایش در مراکز داده 

با پیشرفت در تکنولوژی ساخت سرورها و کوچک شدن ابعاد آنها و معرفی سرورهای Blade، اگرچه هزینه ساخت این نوع سرورها با گذشته تفاوت عمده‌ای ننموده است؛ لیکن مصرف برق و تولید حرارت آنها بگونه‌ای چشمگیر افزایش یافته است. لذا برای خنک‌کردن آنها ‌باید تمهیدات دقیقتری را اتخاذ نمود. شکل (2) نشان دهندة میزان سرمایه‌گذاری برای بخش سرورها و تجهیزات تأمین میزان برودت مورد نیاز می‌باشد. این موضوع نشان دهندة اهمیت ویژه‌ایست که برای انتخاب و بکارگیری این نوع تجهیزات باید قائل شد.

روند افزایش سهم هزینه‌های برق و خنک‌کنندگی در یک مرکز داده

در محصولات جدید و جهت کنترل مصرف انرژی مصرفی در خنک کننده، دمنده­ها از نوع دور متغیر (EC Fan) انتخاب می­شوند و در برخی از آنها، شیرهای بای پاس و یا کنترل دبی برای عبور سیال مبرد از مبدل استفاده می­شود.

بطور کلی برای خنک‌کردن یک اتاق سرور چند راه‌حل وجود دارد:

1- خنک‌کردن اتاق (In Room Cooling) با استفاده از دستگاههای CRAC

2- خنک‌کردن راهرو (In Row Cooling) با استفاده از دستگاههای CRAC

3- خنک‌کردن راهرو (In Row Cooling)

4- خنک‌کردن مستقیم رک‌ها (In Rack Cooling)

در مقالات بعدی ویژگیها، کاربردها و الزامات هر یک از روشهای فوق تشریح خواهد شد.

– متدولوژی سرمایش در مراکز داده (قسمت دوم)

اشتراک‌گذاری:

دیدگاه‌ها (0)

💬

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است. اولین نفری باشید که نظر می‌دهید!

ارسال دیدگاه