استفاده از فناوری اطلاعات و زیرساختهای آن در کنار امکانات و تسهيلاتی که در اختيار سازمانها میگذارد، آنان را در معرض مشکلات و خطراتی نيز قرار میدهد. امنیت اطلاعات یکی از مهمترین بخش های فناوری اطلاعات می باشد که هدف آن حفظ سرمایه های سازمانی (شامل اطلاعات و داده های کامپیوتری، منابع نرم افزاری، سخت افزاری، اطلاعاتی و ارتباطی و … ) در برابر ورود افراد غیر مجاز به شبکه و زیرساختهای سازمان و سوء استفاده از اطلاعات مبادله شده می باشد.
شبکههای کامپیوتری اگرچه یک بستر یکپارچه را برای ارتباط اجزای مختلف یک کسب و کار فراهم میآوردند، اما در صورتیکه مورد تهاجم نفوذگران قرار گیرند، به نقطه آسیبپذیری تبدیل خواهند شد. سارقان اینترنتی با نفوذ به برنامههای کاربردی – که پنجره ارتباطی سازمانها و مخاطبانشان هستند- عملکرد کسب و کار سازمانها و بنگاههای اقتصادی را مختل می کنند و با نفوذ به پایگاههای داده، اطلاعات حیاتی سازمانها و مشتریانشان را به سرقت میبرند. اولین نمونهی شناختهشده از حملهی سایبری در سال ۱۹۰۳ توسط یک هکر با استفاده از کد مورس اتفاق افتاد. از آن سال تاکنون شاهد حملات بسیار زیاد سایبری در انواع مختلف بودهایم.
همگام با پیشرفت فناوری و ارائه محصولات و ابزارهای امنیتی جدید، حملات نفوذگران نیز پیچیده تر و متنوع تر می شوند و هر روز با اخبار متنوعی از انتشار اطلاعات خصوصی سازمانها و مشتریانشان مواجه هستیم. بنابراین لازم است تا راهکارهای امنیتی در قالب یک طرح جامع امنیتی (Security Master Plan) تدوین، پیاده سازی و پایش شده و بصورت دوره ای به روز رسانی شوند.
در این طرح جامع ممکن است راهکارهای مختلفی مورد توجه قرار گیرد؛ از جمله:
برای ارتقای سطح امنیت در زیرساختها، تجهیزات امنیتی مختلفی در بازار موجود هستند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- Firewall & UTM
- (Web Application Firewall (WAF
- (Database Firewall (DBFW
- Log Server & Log Analyzer
- IDS/IPS
- Honey Pot
- SIEM
اما طرح جامع امنیتی باید متناسب با امکانات و نیازمندیهای کارفرما باشد و الزاماً ممکن است نیازمند خرید ابزارها و تجهیزات جدید نباشد. با این رویکرد، هر سازمان متناسب با داراییها، قواعد سازمانی، ارزشهای تعریف شده و تهدیدهای قابل پیش بینی، یک مدل جامع امنیتی خواهد داشت که بتواند محافظت بهینه اطلاعات را برای آن سازمان ایجاد نماید.
برای راستی آزمایی کارایی این طرح جامع امنیتی، لازم است ارزیابی های امنیتی (تست نفوذ) بصورت دوره ای بر روی زیرساختها و سرویسهای سازمان انجام شده و با استفاده از بازخورد حاصله از نتایج این آزمونها، رویه ها، دستورالعملها، پیکربندی ها و سایر جزئیات طرح جامع امنیتی، مورد بازنگری و به روز رسانی قرار گیرد.
با بهرهگیری از خدمات مشاورهای مبتنی بر تجربه و دانش حرفهای، میتوان در کنار رسیدن به سطحی قابل قبول از امنیت فناوری اطلاعات، از امکانات موجود سازمان به شکل بهینه استفاده کرده و از صرف هزینه های هنگفت و اضافی نیز پرهیز نمود. ما در آشنا ایمن با تکیه بر تخصص و تجربههای متعدد بدست آمده از رهگذر پروژههای بزرگ ملی، دارا بودن مجوز فعالیت از افتای ریاست جمهوری، سازمان پدافند غیرعامل و شورای عالی انفورماتیک کشور و با مد نظر قرار دادن استانداردهای معتبر بین المللی، طیف وسیعی از خدمات مشاوره امنیت سایبری و امنسازی زیرساختها و سرویسهای حیاتی را برای سازمانها و بنگاههای اقتصادی ارائه میکنیم.
خدمات قابل ارائه توسط ما: