شبکه و زیرساخت:
منظور از زيرساخت شبكه ارتباطی، بستر نرم افزاری و سخت افزاری جهت ایجاد مسیر ارتباطی كاربران، سرورها و سرویس های تحت شبکه با يكديگر است. در واقع سرویس دهندگان مستقر در اتاق سرور و شبكه ارتباطی، زيرساخت لازم براي به اشتراک گذاشتن منابع در یک سازمان را فـراهم مـيآورند. زيرساخت های فناوری اطلاعات بايد بتوانند اولاً تمامی ارتباطات مجاز بین کاربران با یکدیگر و یا کاربران با سرویس دهنده ها را با سریعترین و امن ترین روش ممکن مقدور سازند و ثانیاً امکان ارتقا و به روز رسانی آن در آینده و به تناسب نیازمندیهای جدید سازمان، فراهم باشد. عدم راهاندازی یکپارچه و اصولی شبکه علاوه بر هدر دادن سرمایه گذاری انجام شده برای راهاندازی و نگهداری شبکه، میتواند هزینههای سنگینی را در آینده جهت عیب یابی و رفع اختلالات، تحمیل کند.
به این منظور بررسی کامل نیازمندیهای کارفرما جهت طراحی و پیاده سازی زیرساخت شبکه ضروری بوده و بعنوان اولین و مهمترین گام در این فرآیند شناخته می شود. طراحی درست و اصولی میتواند زیرساخت کسب و کار سازمان را به بهترین شکل ممکن فراهم سازد.
پیاده سازی این زیرساختها نیازمند اقداماتی نظیر طراحی و پیاده سازی سرویس دهنده ها، پایگاههای داده و تجهیزات امنیتی در اتاق سرور (در مقیاسهای بزرگتر دیتاسنتر یا مرکز داده) و طراحی و پیاده سازی شبکه ارتباطی بین آنها و همچنین بین آنها و کاربران میباشد.
هزینه های مربوط به زیرساخت و تجهیزات آن بسیار زیاد است و مجازی سازی یکی از راهکارهای استفاده بهینه از سخت افزارهای پردازشی و به حداقل رساندن این هزینه هاست. یکی از مزایای کلیدی این فناوری، انعطاف پذیری آن است که انتقال، آرشیو و بهینه سازی اجزا در آن بسیار ساده و منعطف انجام می شود. دسترس پذیری بالا (High Availability)، بازیابی در زمان وقوع بحران (Disaster Recovery) و مدیریت حجم کاری (Workload Balancing) از مزایای دیگر این فناوری به شمار می آیند. به همین دلیل نزدیک به 80% از سازمانها یا در حال استفاده از این فناوری هستند و یا برای بهره مندی از آن، در حال برنامه ریزی می باشند.
مجازی سازی به روشهای مختلفی مانند مجازی سازی سرور (Server Virtualization)، مجازی سازی منابع (Resource Virtualization) و مجازی سازی در لایه برنامه ها (Application Virtualization) انجام می شود که هر یک نیازمندی و مزایای خاص خود را دارد.
پشتیبان گیری و ذخیره سازی اطلاعات:
از مهمترین فاکتورها در طراحی زیرساختها، طراحی پایگاههای داده و سیستمهای پشتیبان گیری و ذخیره سازی اطلاعات و داده های مهم سازمان می باشد. دارئیهای اطلاعاتی سازمانها مانند اطلاعات پروژه ها، داده های مالی و سازمانی دارای اهمیت فراوانی می باشند و نگهداری و محفاظت از آنها از مهمترین نیازهای یک سازمان می باشد. براي اين منظور هر سازمان نياز به استفاده از تجهیزات، نرم افزارها، روشها و استانداردهايي دارد تا بتواند علاوه بر ذخیره سازی امن اطلاعات حیاتی خود، در زمان وقوع بحران و از بين رفتن اطلاعات خود، در حداقل زمان ممكن آن را بازيابي كرده و سازمان را در مسیر عملکرد عادي خود قرار دهد.
برای طراحی یک سیستم پشتیبان گیری خوب، باید ابتدا به این پرسشها پاسخ داد که از چه اطلاعاتی باید پشتیبان گیری شود و در چه بازه های زمانی؟ همچنین حد تحمل سازمان از منظر زمان مورد نیاز برای سرویس دهی مجدد و اطلاعات قابل بازیابی چقدر است؟ پاسخ به این پرسشها که به نیازها و شرایط سازمان بستگی دارد، کمک خواهد کرد که با طراحی Recovery Time Objective (RTO) و Recovery Point Objective (RPO) مناسب، نیازمندیهای سازمان در این حوزه پوشش داده شود.
باید توجه داشت که برای رسیدن به RPO متناسب با نیاز سازمان، می توان پشتیبانگیری را بصورت دوره ای (با تناوب مناسب) و همچنین به شکل اتوماتیک (مکانیزه) با استفاده از تجهیزات و روشهای ذخیره سازی اطلاعات (مانند DAS / SAN / NAS ) انجام داد، اما رسیدن به RTO مناسب، علاوه بر داشتن نسخ پشتیبان از داده های حیاتی، نیازمند زیرساخت مناسب جهت بازیابی اطلاعات و عملیاتی کردن سرویسهای حیاتی است و از این جهت دامنه وسیعتری از تجهیزات و سیستمها را شامل می شود.
مانیتورینگ:
با توجه به اهمیت سرویسهای زیرساختی برای کسب و کار سازمانها، پایش وضعیت آنها و مدیریت رخدادهای احتمالی، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. این کار با استفاده از ابزارها و سیستمهای مانیتورینگ انجام می شود. یکی از مهمترین کارکردهای سیستم مانیتورینگ، تشخیص بروز خطا در سرویس دهی هر یک از زیرساختها و شبکه ارتباطی و اعلام هشدار به مسؤل مربوطه است. بسیاری از ابزارهای مانیتورینگ با فراهم کردن ویژگیهای ترسیم توپولوژی شبکه در قالب نقشه و قابلیتهای گرافیکی نظیر داشبوردها، امکان تشخیص محل دقیق وقوع مشکل بوجود آمده را فراهم می کنند. به این ترتیب سرعت عمل جهت تحلیل مشکل پیش آمده و یافتن راهکار جهت رفع آن، به حداکثر میزان خود خواهد رسید. یکی دیگر از کارکردهای مهم سیستمهای مانیتورینگ، بررسی شرایط فعلی و پیش بینی توسعه های آتی (متناسب با وضعیت فعلی و برنامه های توسعه ای سازمان) آن در بخش زیرساخت است. سیستم مانیتورینگ داده های واقعی از عملکرد تجهیزات، ترافیک شبکه، محتوای غالب مورد استفاده کاربران و … را تولید کرده و ابزاری جهت تصمیم سازی مدیران را فراهم می کند.
برای انتخاب و بهره گیری از سیستم مانیتورینگ متناسب با نیاز یک سازمان، ابتدا باید مشخص کرد که چه بخشهایی از زیرساخت نیاز به پایش دارند و چه پارامترهایی از آنها باید پایش شوند؟ این دو موضوع تأثیر زیادی بر انتخاب ابزار و راهکار مناسب برای مانیتورینگ زیرساخت و جلوگیری از صرف هزینه های اضافی خواهد داشت. بخشهای مختلفی از شبکه و زیرساختهای فناوری اطلاعات یک سازمان ممکن است نیاز به پایش داشته باشند؛ مانند سخت افزارها (سرورها، سوئیچها، فایروال ها، خنک کننده ها، UPSها و …)، سیستم عاملها، سرویسها، کاربران و محتوای مبادله شده درون شبکه. انتخاب پارامترهای مورد نیاز جهت پایش و اطمینان از پوشش کلیه نیازمندیها در این انتخاب، نیازمند شناخت کامل زیرساختها و قابلیتهای ابزارهای مانیتورینگ است.
پشتیبانی زیرساخت:
با توجه به وابستگی روزمره سازمانها به شبکه های کامپیوتری و گسترش روز افزون این وابستگی، باید مجموعه ای از خدمات و فرآیندها را پیش بینی و اجرایی نمود تا این زیرساختها همواره در حال سرویس دهی باشند و کسب و کار سازمان از این محل، دچار توقف و آسیب نشود. تیم نگهداشت و پشتیبانی شبکه و زیرساخت این وظیفه خطیر را بر عهده دارد. برخی از شرکتها با استخدام و سازماندهی تیمهای پشتیبانی، این مأموریت را خود بر عهده می گیرند و برخی دیگر، آنرا به شرکتهای تخصصی، برونسپاری می کنند. این پشتیبانی بر حسب نیازمندی کارفرما، ممکن است بصورت حضوری و یا از راه دور (remote) و با ارائه دسترسی های محدود و ضروری باشد. در هر حال توافقنامه سطح خدمات مورد نیاز (Service Level Agreement (SLA)) باید بگونه ای تنظیم شود که بتواند نیازهای کارفرما را بصورت کامل پوشش دهد. در این SLA، بر حسب درجه اهمیت حوادث رخ داده و تأثیر آن بر کسب و کار سازمان، بازه های زمانی برای رفع موقت مشکل پیش آمده و ارائه راهکار جهت پیشگیری از تکرار آن مشخص خواهد شد.
خدمات آشنا ایمن:
آشنا ایمن با دارا بودن مجوز ارائه خدمات از شورای عالی انفورماتیک کشور و سازمان پدافند غیرعامل و عضویت در نظام صنفی رایانه ای و تجربه نزدیک به صد پروژه بزرگ و کوچک، مجموعه ای از خدمات حوزه زیرساختهای فناوری اطلاعات را برای سازمانها و شرکتها ارائه میکند که برخی از آنها عبارتند از:
- شناخت وضع موجود زیرساختهای فناوری اطلاعات کارفرما، شناسایی کاستی ها و نحوه برطرف نمودن آنها
- بررسی نیازمندی کارفرما، طراحی مفهومی و تهیه RFP جهت اجرای زیرساخت
- طراحی تفصیلی شبکه شامل مشخصات فنی تجهیزات و نقشه ارتباطات و ساختار شبکه
- طراحی مفهومی و تفصیلی مراکز داده (دیتا سنتر)
- مشاوره و ارائه راهکارهای فنی و اجرایی جهت پیاده سازی شبکه های محلی و گسترده
- طراحی، پیادهسازی و پیکربندی انواع سرورها و سرویسهای مایکروسافتی مانند Active Directory, DHCP, DNS, WSUS, NTP, File Server, Routing Service
- راه اندازی انواع سرورها و سرویسهای لینوکس مانند Apache , PHP , MySQL
- نصب و راه اندازی فایروال ها و UTM های سخت افزاری و نرم افزاری مانند Cyberoam , SOPHOS , Kerio Control , juniper , FORTINET , Mikrotik
- نصب و راه اندازی سرورهای مجازی و انتقال سرورها و سرویسهای قبلی روی بستر مجازی سازی
- طراحی و پیادهسازی سیستمهای تلفنی و ویدیویی تحت شبکه
همکاران ما جهت ارائه اطلاعات تکمیلی و مشاوره فنی در کنار شما خواهند بود. با ما تماس بگیرید.